Vluchtverstoring bij KLM door extra controles aan Boeing 747's

18 april 2008 - 2:00
SCHIPHOL - De KLM moet deze en volgende week zeventien intercontinentale vluchten schrappen wegens uitgelopen onderhoudswerkzaamheden aan de Boeing 747-vloot. Volgens een woordvoerster van de maatschappij, die een bericht uit de Telegraaf bevestigt, worden extra controles uitgevoerd aan de zogeheten tension ties, die zorgen voor extra stevigheid en het behoud van de rompvorm van het bovendek.

Volgens de KLM worden de tension ties gecontroleerd tijdens het reguliere onderhoud. Nadat de inspecties aan de eerste vijf toestellen afgerond waren bleek dat de controles van de tension ties meer tijd zouden innemen dan vooraf gepland. Daardoor blijven de toestellen die nu in onderhoud gaan iets langer aan de grond.

Vervangend vervoer
De woordvoerster bevestigt dat er vluchten uitvallen, maar dat voor passagiers naar oplossingen wordt gezocht. “We proberen vervangende vliegtuigen te regelen of passagiers om te boeken op vluchten van andere maatschappijen.” De KLM benadrukt dat reizigers vooraf worden geïnformeerd door de luchtvaartmaatschappij zelf of door hun reisagent.

Ook andere luchtvaartmaatschappijen voeren extra controles uit aan hun Boeing 747’s. Het gaat daarbij om zowel de oude generatie 747’s (de versies 747-100, -200, -300 en SP) als de nieuwere generatie, waarmee KLM vliegt.

Haarscheurtjes
Boeing raadde de inspecties aan nadat tijdens onderhoudsbeurten van enkele oudere toestellen haarscheurtjes waren aangetroffen in de tension ties van een klein aantal toestellen. In het uiterste geval treden bij het breken van meerdere tension ties problemen op met de cabinedruk, maar dat is tot nu toe niet gebeurd.

Van onze redactie



Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen