Amerikaanse toestemming voor BA-dochtermaatschappij 'OpenSkies'

19 mei 2008 - 2:00
LONDEN - De officiële lancering van OpenSkies, de nieuwe dochtermaatschappij van British Airways, is een stap dichterbij nu het Amerikaanse Department of Transportation (DOT) toestemming heeft verleend voor non-stop vluchten tussen Parijs Orly en New York JFK. British Airways wil op 19 juni van start gaan met de OpenSkies-vluchten, zo heeft de Britse luchtvaartonderneming laten weten.

Dale Moss, managing director van OpenSkies, is tevreden met het Amerikaanse groene licht. Onlangs verkreeg de luchtvaartmaatschappij van de Britse luchtvaartautoriteiten al een eigen vlieglicentie (AOC). “Het goede nieuws is dat we nu onze tarieven en vluchtschema’s kunnen vaststellen en snel reserveringen kunnen ontvangen”, meldt hij in zijn blog.

“Om een vliegmetafoor te gebruiken: we taxiën nu weg van de gate en zijn onderweg naar de startbaan om op te stijgen!” Volgens Moss komt het bedrijf deze week met meer informatie naar buiten. OpenSkies lanceert tevens spoedig een nieuwe website.

OpenSkies gaat met Boeing 757’s vanaf diverse Europese steden non-stop naar New York vliegen. De toestellen zijn voorzien van een speciale drieklassenconfiguratie met 82 stoelen, in plaats van de gebruikelijke 180. Naast Parijs zijn ook Brussel en Amsterdam potentiële OpenSkies-bestemmingen.






Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen