British Airways de mist in met advertentiecampagne Terminal 5

12 augustus 2008 - 2:00
LONDEN - British Airways (BA) moet een grote advertentiecampagne ter promotie van Terminal 5 op Londen Heathrow Airport aanpassen. De luchtvaartmaatschappij heeft bevestigd dat er een fout is geslopen in de reclametekst. Op posters meldt BA dat Terminal 5 prima draait en dat 90 procent van de vliegtuigen binnen vijftien minuten van de schematijd het luchtruim kiest. Niet helemaal waar, ontdekte de Britse krant Sunday Times.

Volgens British Airways voldoet Terminal 5 aan de norm binnen de industrie, omdat bijna alle vliegtuigen binnen vijftien minuten van de schematijd kunnen vertrekken. De norm die de Britse luchtvaartautoriteit CAA hanteert heeft echter geen betrekking op de daadwerkelijke start vanaf de baan, zoals BA in de campagne suggereert.

British Airways noemt het gebruik van het woord ‘take-off’ in de advertentieteksten een misverstand. De Sunday Times meldt dat de fout tot stand gekomen is door miscommunicatie met het reclamebureau van BA. Dat bureau heeft gekozen voor ‘opstijgen’, terwijl er eigenlijk ‘vertrek vanaf de gate’ moest staan.

Op Londen Heathrow is het nauwelijks mogelijk om binnen vijftien minuten van de vertrektijd de lucht in te gaan, omdat de drukte meestal voor lange wachttijden tussen de gate en de startbaan zorgt.

BA heeft aangegeven de reclame-uitingen aan te passen. De miljoenen euro’s kostende campagne moet het imago van Terminal 5 oppoetsen na het debacle met het bagagesysteem, kort na de opening van het enorme luchthavengebouw.




Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen