Forse winstval voor Emirates in eerste helft boekjaar

10 november 2008 - 1:00
DUBAI - Luchtvaartmaatschappij Emirates heeft de nettowinst in de eerste helft van het boekjaar 2008/2009 met 88 procent zien dalen tot 77 miljoen dollar. Volgens Emirates is de winstval veroorzaakt door de hoge brandstofprijzen. In de periode van zes maanden tot en met 30 september was de brandstofrekening van Emirates 469 miljoen dollar hoger dan een jaar eerder.


De omzet van Emirates, dat wordt geleid door Sheikh Ahmed bin Saeed al-Maktoum, steeg met 31 procent naar zes miljard dollar. Het passagiersvervoer groeide met elf procent, terwijl de hoeveelheid vervoerde vracht met dertien procent toenam.

Emirates is één van 's werelds snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen met de Arabische metropool Dubai als thuisbasis. De carrier beschikt momenteel over een vloot van 121 vliegtuigen, waaronder twee Airbus A380’s. Het routenetwerk omvat honderd bestemmingen wereldwijd.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen