Capaciteitsreductie leidt tot minder passagiers voor Air Berlin

8 december 2008 - 1:00
BERLIJN - Een reductie van de capaciteit leidde in november tot een terugval van het aantal passagiers aan boord bij Air Berlin. De Duitse luchtvaartmaatschappij vervoerde in november 1,9 miljoen reizigers, een afname van 5,5 procent in vergelijking met dezelfde maand in 2007. De bezettingsgraad verbeterde met ruim een half procentpunt tot 72,6 procentpunt.

In november werd de capaciteit met in totaal 6,3 procent gereduceerd, meldt Air Berlin.

Met de start van de winterdienstregeling 2008/2009 in november zijn de efficiencymaatregelen die eerder dit jaar werden aangekondigd volledig van toepassing. De maatregelen omvatten het aan de grond houden van vliegtuigen en het schrappen van enkele routes.

In de eerste elf maanden van 2008 vervoerde Air Berlin 26,8 miljoen passagiers, een stijging van 1,5 procent ten opzichte van de vergelijkbare periode vorig jaar. De gemiddelde stoelbezetting steeg 1,2 procentpunt naar 78,8 procent.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen