Chinees doet recordinkopen op luchthaven Parijs Charles de Gaulle

30 december 2008 - 1:00
PARIJS - Een Chinese passagier heeft naar nu blijkt op kerstavond een record verbroken op de luchthaven Parijs Charles de Gaulle. De reiziger deed voor maar liefst 46.428 euro inkopen bij een taxfree-shop in het winkelgebied van het vliegveld. Het enorme bedrag werd volledig gespendeerd aan elf flessen dure wijn. Dat maakte luchthavenexploitant ADP maandag (29 december) bekend.


De reiziger was op weg van Parijs naar de Chinese hoofdstad Beijing. De passagier - die door ADP niet nader wordt omschreven - deed de dure boodschappen in terminal 2E.

In eerste instantie kocht de Chinees acht flessen ter waarde van ruim 43.000 euro, waaronder twee ‘grand cru’s’ van tienduizend euro per fles. De passagier kwam echter na een paar minuten alweer terug, om nog ruim drieduizend euro uit te geven.

Het oude winkelrecord dateerde van maart 2007. Toen besteedde een passagier - eveneens uit China - ‘slechts’ 23.000 euro aan exclusieve wijnen.



Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen