Zakelijk luchtverkeer keldert in laatste maand 2008

18 februari 2009 - 1:00
GENEVE - Luchtvaartmaatschappijen hebben in december vorig jaar 13,3 procent minder zakelijke reizigers mogen ontvangen dan een jaar eerder. Dat schrijft de internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA in de woensdag (18 februari) verschenen Premium Traffic Monitor. In november bedroeg de afname ten opzichte van een jaar eerder 11,5 procent.


De drastisch afgenomen vraag naar stoelen in de first class en business class is een rechtstreeks gevolg van de krimpende wereldhandel, concludeert IATA.

In alle werelddelen nam het zakelijke verkeer af, behalve in Afrika. Daar was in december nog sprake van groei.

Over het hele jaar gezien daalde de vraag naar dure tickets in 2008 met 2,8 procent. De flinke groei in het begin van het jaar compenseerde voor een deel de negatieve gevolgen van de recessie die in het najaar begon.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen