Star Alliance-carriers verhuizen op Heathrow naar Terminal 1

19 juni 2009 - 2:00
LONDEN - Vijf luchtvaartmaatschappijen die deel uitmaken van Star Alliance zijn op de luchthaven Heathrow verhuisd. In plaats van Terminal 2 vertrekken en arriveren vluchten van Austrian, Croatia Airlines, Lufthansa, Swiss en TAP Portugal voortaan vanaf Terminal 1. Alliantieleden Air New Zealand, Asiana, bmi, LOT Polish Airlines, South African Airways, United en US Airways maken al langer gebruik van Terminal 1.

Als onderdeel van de verhuizing is in de vernieuwde Terminal 1 een gezamenlijke check-in zone voor Austrian, Croatia Airlines, LOT Polish Airlines, Lufthansa en TAP geopend. Naast check-in faciliteiten voor economy class- en business class-passagiers, kunnen Star Alliance Gold Card houders en First Class-passagiers van Lufthansa gebruik maken van een Premium Check-In zone.

Op Heathrow zijn momenteel 21 Star Alliance-carriers actief, die 187 dagelijkse vluchten uitvoeren naar 73 bestemmingen in 23 landen. Met de verhuizing van de vijf maatschappijen, is het aantal vluchten vaan Star Alliance-leden ongeveer gelijk verdeeld over Terminal 1 en 3.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen