Minder winst voor Airbus-moederbedrijf EADS in eerste halfjaar

28 juli 2009 - 2:00
PARIJS - Het Europese lucht- en ruimtevaartconcern EADS heeft in het eerste halfjaar een nettowinst behaald van 378 miljoen euro, 6 procent minder dan in 2008. Dat is een stuk minder dan analisten hadden verwacht. Volgens EADS is dat te wijten aan ongunstige valutaschommelingen.


“EADS is in goede vorm'', stelde het moederbedrijf van vliegtuigbouwer Airbus dinsdag (29 juli) bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Dat is onder meer te danken aan het “gedisciplineerde'' financieel beleid.

In het eerste kwartaal viel de winst nog met 40 procent terug vergeleken bij diezelfde periode in 2008. Maar in het tweede kwartaal kwam die met 208 miljoen euro 76 procent hoger uit dan in 2008, ondanks de kosten die de productievertraging met het militaire toestel A400M met zich meebracht. EADS nam daarvoor in het tweede kwartaal een voorziening van 71 miljoen euro. In het eerste kwartaal was daarvoor al 120 miljoen opzij gezet.

De negatieve trend is volgens het concern iets omgebogen, maar de markt blijft moeilijk. EADS verwacht dit jaar nog steeds driehonderd orders voor Airbus, alhoewel er in de eerste helft van het jaar maar negentig zijn binnengehaald.




(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen