'British Airways en Virgin Atlantic azen beide op bmi'

7 september 2009 - 2:00
LONDEN - Niet alleen Virgin Atlantic, maar ook British Airways heeft het oog laten vallen op bmi. Volgens Britse media hebben directieleden van British Airways inmiddels al verkennende gesprekken gevoerd met Lufthansa, dat voor tachtig procent eigenaar van bmi is. Virgin Atlantic werkt al geruime tijd samen met bmi en staat bekend als een erg geïnteresseerde overnamekandidaat.


Naast de twee Britse maatschappijen zouden er echter nog veel meer kapers op de kust zijn. Een bron van de Wall Street Journal verklaarde tegenover de gerenommeerde Amerikaanse krant dat zich ‘zeker twaalf’ bedrijven bij Lufthansa hebben gemeld. Waarschijnlijk gaat het daarbij ook om maatschappijen uit Noord-Amerika en het Midden-Oosten.

Het verlieslatende bmi is met name geliefd vanwege haar strategische start- en landingsrechten op Londen Heathrow Airport. Bmi bezit elf procent van deze ‘slots’ op Europa’s grootste luchthaven.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen