Antidepressiva slikkende piloten terug in de cockpit

3 april 2010 - 2:00
WASHINGTON - Amerikaanse piloten die antidepressiva slikken, kunnen vanaf maandag (5 april) weer het luchtruim kiezen. Dan komt in de Verenigde Staten een einde aan een vliegverbod voor piloten die gebruik maken van medicatie voor lichte tot matige depressies, meldde de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA.


Door het verbod bleken veel piloten te liegen over hun medicijngebruik of behandelingen over te slaan.

Zij worden niet bestraft als ze zich binnen een half jaar melden. Voordat de piloten weer in de cockpit mogen plaatsnemen, moeten ze een serie tests ondergaan om aan te tonen dat ze minstens een jaar succesvol zijn behandeld.

De antidepressiva werden aanvankelijk in de ban gedaan omdat de bijeffecten in de cockpit diverse risico's met zich meebrachten. Dat is met de jongste generatie medicijnen echter niet meer aan de orde, stelt de FAA.

(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen