'Topman Udvar-Hazy vertrekt bij leasebedrijf ILFC'

25 januari 2010 - 1:00
NEW YORK - Het vertrek van chief executive officer Steven Udvar-Hazy bij leasemaatschappij ILFC is aanstaande, zo meldt de Wall Street Journal. ILFC, één van ’s werelds grootste leasemaatschappijen voor vliegtuigen en een zeer belangrijke klant van vliegtuigbouwers Boeing en Airbus, is een onderdeel van het verzekeringsbedrijf American International Group (AIG).


Sinds moederbedrijf AIG in 2008 in zware financiële problemen kwam staat ILFC in de etalage. Tot op heden heeft zich geen koper gemeld. AIG zou nu overwegen ILFC op te splitsen en in delen te verkopen. De portfolio van ILFC bestaat uit zo’n duizend verkeersvliegtuigen, met een totaalwaarde van tientallen miljarden dollars.

Udvar-Hazy, die zelf aan de wieg stond van ILFC, probeerde eerder met de steun van enkele investeerders zelf de leasemaatschappij in handen te krijgen. Die poging mislukte.

Naar nu blijkt is Udvar-Hazy in december teruggetreden als bestuursvoorzitter van ILFC. Hij is in deze functie opgevolgd door voormalig Northwest-topman Douglas Steenland.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen