Ook KNVvL kritisch over sluiting luchtruim wegens aswolk

19 april 2010 - 2:00
DRIEBERGEN - In navolging van internatonale luchtvaartorganisaties en -maatschappijen is ook de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) kritisch over de sluiting van het luchtruim wegens de wolk van vulkaanas. In een column op Luchtvaartnieuws.nl noemt vice-voorzitter Frits Paymans de tijdelijke sluiting voor al het luchtverkeer “een draconische maatregel”. Paymans vraagt zich af of de overheid doelmatig en rechtmatig heeft gehandeld.


De deskundigheid ter beoordeling van eventueel gevaar voor de vluchtuitvoering in geval van vervuiling van de atmosfeer door vulkanisch stof ligt volgens Paymans bij de gezagvoerder. “De taak van overheden dient zich hier te beperken tot het verstrekken van de juiste informatie over de mogelijke belemmering voor het vluchtschema”, schrijft hij in de column.

“Als het dan echt zo gevaarlijk was in de lucht, dan kan de overheid de ontheffing voor een politiehelikopter, een brandweerhelikopter en helikopters voor de Amstel Gold Race niet verantwoorden”, aldus Paymans. Ook vraagt hij zich af of het noodzakelijk was dat de ongemotoriseerde luchtvaart tijdelijk aan de grond moest blijven.

Klik voor de volledige column.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen