Luchtvaartbeurs ILA van start met grootste deelname ooit (members)

8 juni 2010 - 2:00
BERLIJN - In Berlijn opent de Duitse bondskanselier Angela Merkel dinsdag (8 juni) de luchtvaarttentoonstelling ILA 2010. Met 1153 exposanten uit 47 landen beleeft het tweejaarlijkse evenement de grootste deelname in zijn honderdjarige geschiedenis. Ook grote namen als Airbus, Boeing en Lockheed Martin zijn present. In totaal driehonderd vliegtuigen kunnen nog tot en met 13 juni worden bekeken op de Berlijnse luchthaven Schönefeld.


De meeste opvallende debutant op ILA 2010 is de A400M, het door Airbus Military ontwikkelde militaire transportvliegtuig. Het toestel, waarvan de ontwikkelingskosten miljarden euro's hoger uitvallen dan verwacht, was nog niet eerder te bewonderen op een vliegshow.

<img src=" http://www.luchtvaartnieuws.nl/pictures/airbus/A400m_480.jpg " alt="Foto: Airbus Military "/>

Lufthansa showt op de openingsdag zijn eerste Airbus A380, terwijl Emirates tijdens de eerste twee dagen eveneens met een A380 aanwezig is. De luchtvaartmaatschappij uit Dubai heeft 58 superjumbo’s besteld en volgens geruchten wordt tijdens ILA een nieuwe A380-order van Emirates aangekondigd. Een A380 uit de testvloot van Airbus zal tijdens de publieksdagen worden voorgevlogen.

Op militair gebied worden onder meer de gevechtsvliegtuigen Eurofighter en Gripen geshowd. Ook zijn Amerikaanse militaire transportvliegtuigen als de C-130J, C-17 en C-5 aanwezig in Berlijn.

<img src=" http://www.luchtvaartnieuws.nl/_redactieinclude/images/A380_lufthansa.jpg " alt="Foto: Lufthansa "/>

Bijzonder is de Grob G250 Egrett, een vliegtuig met een spanwijdte van dertig meter dat bedoeld is voor surveillancetaken. Nieuw is verder de Dornier 228 NG (new Generation) en de CH-53GA (German Advanced) transporthelikopter. Dit betreft een geüpdate versie van de CH-53, die sinds 1971 in gebruik is bij de Duitse strijdkrachten.

Het leek er even op dat ILA voor de laatste keer in Berlijn wordt gehouden. Leipzig-Halle was een belangrijke kandidaat om vanaf 2012 de organisatie van het evenement op zich te nemen. Nu is echter besloten dat ILA over twee jaar opnieuw in Schönefeld wordt gehouden, maar wel op een andere locatie.

Door Niek Vernooij


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen