Vliegtuigbouwer Grob introduceert nieuw trainingstoestel (members)

21 juni 2010 - 2:00
TUSSENHAUSEN-MATTIES - De Duitse vliegtuigfabrikant Grob Aircraft heeft een nieuw trainingsvliegtuig geïntroduceerd: de door een turbomotor aangedreven Grob G 120TP. Het toestel kan op verzoek worden uitgerust met Martin Baker schietstoelen. Grob heeft de G 120TP afgeleid van de bestaande G 120A, die wordt aangedreven door een 260 pk sterke zuigermotor.


De G 120A is een redelijk succesvol toestel waarvan de fabrikant er tot op heden 54 wist te verkopen. De nieuwe turbopropvariant is voorzien van een 380 pk sterke Rolls-Royce 250-B17F motor. Daarmee haalt het toestel snelheden tot 450 kilometer per uur bij een vliegbereik van maximaal 1.300 kilometer.

De tweezitter kan worden uitgerust met lichtgewicht Martin-Baker Mk. 15B schietstoelen. Deze versie wordt als G 120TB aangeprezen. De nieuwe Grob G 120TP krijgt een levensduur van minimaal vijftienduizend vlieguren.

Voor de nieuwe TP-versie hebben inmiddels India (75), Indonesië (16) en Groot Brittannië (16-40) belangstelling getoond omdat in deze landen behoefte bestaat aan nieuwe, lichte trainers.

Bekijk de foto op

Van onze redactie


Onbeperkte toegang

... tot Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws, plus iedere maand GRATIS het populaire en exclusieve Luchtvaartnieuws Magazine met achtergronden bij het nieuws. Makkelijk toegankelijk tot het nieuws op iedere denkbare contentdrager en in print (in Nederland tegen toeslag).

 

Klik hier om te profiteren van een fikse korting tot 35 procent. Wel of geen abonnee en u waardeert onze journalistiek? Steun ons dan (eenmalig) als begunstiger!

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen