Straaljagers vliegen over binnenstad Caïro

30 januari 2011 - 16:46

CAÏRO - Egyptische straaljagers en legerhelikopters zijn zondagmiddag, vlak voor het ingaan van de avondklok, laag over de binnenstad van Caïro gevlogen. Daar zijn tienduizenden demonstranten bijeengekomen om voor de zesde dag op rij het vertrek van het regime te eisen. Bovendien zouden legertrucks het hoofdstedelijke centrum zijn binnengereden.

De betogers reageerden opstandig op het machtsvertoon van de Egyptische strijdkrachten. Zij bleven luidkeels leuzen scanderen tegen president Hosni Mubarak en zijn gehate regime. "Ze proberen ons bang te maken, maar wij zijn niet bang", zei een demonstrant tegen de Arabische zender al-Jazeera.

(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen