Virgin Blue vervangt Embraer 170's door ATR 72's

23 februari 2011 - 12:23

SYDNEY - De Australische luchtvaartmaatschappij Virgin Blue vervangt zijn vloot van zes Embraer 170’s door geleasde ATR 72-500’s. De turboproptoestellen, met plaats voor 68 passagiers, worden vanaf medio dit jaar afgeleverd. In totaal wil Virgin Blue maximaal achttien ATR 72’s in gebruik nemen.

Virgin Blue neemt de toestellen in gebruik met het oog op een onlangs gesloten strategische alliantie met de regionale luchtvaartmaatschappij Sky West Airlines. Dat bedrijf gaat de ATR’s inclusief bemanningen gedurende tien jaar inzetten op binnenlandse routes onder de vlag van Virgin Blue. SkyWest huurt de toestellen op zijn beurt van Avation PLC uit Singapore.

Dit jaar introduceert Virgin Blue vier ATR 72-500’s. Volgend jaar worden er nog eens vier afgeleverd. De toestellen gaan dienst doen op routes die nu nog met E-170’s (78 stoelen) bediend worden. De ingebruikname van de turboproptoestellen biedt Virgin Blue daarnaast de mogelijkheid nieuwe regionale bestemmingen aan het routenetwerk toe te voegen.

Virgin Blue prijst de ATR 72 overigens aan als een ‘efficiënter’ en ‘milieuvriendelijker’ alternatief voor de E-170 straalvliegtuigen. “De ATR 72 produceert tussen de 45 en 50 procent minder CO2-uitstoot en verbruikt tussen de 40 en 45 procent minder brandstof op regionale vluchten”, aldus de maatschappij in een verklaring.

Van onze redactie

Skywest vliegt voor Virgin Blue op binnenlandse routes


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen