Libië sluit luchtruim voor al het vliegverkeer

18 maart 2011 - 13:58

BRUSSEL - Libië ontkent zijn luchtruim voor al het vliegverkeer te hebben gesloten. Europese landen hebben echter alle burgervluchten naar het Noord-Afrikaanse land verboden. Eurocontrol meldde eerder van Malta informatie te hebben ontvangen dat de luchtverkeersleiding in de Libische hoofdstad Tripoli een verklaring had uitgegeven dat het “tot nader order“ geen enkel vliegtuig meer accepteert in het Libische luchtruim.

Later “informeerden de Libische autoriteiten ons dat het luchtruim open is”, aldus een zegsvrouw van Eurocontrol. De luchtverkeersleidingsorganisatie heeft toch besloten het vliegverkeer boven het land stil te leggen. Ook het vliegverkeer van en naar Libië moet worden stilgelegd. “We verwerpen alle vluchtsplannen die verzoeken over Libië te vliegen of door het Libische luchtruim heengaan”, stelde de woordvoerster.

De VN-Veiligheidsraad stemde donderdagavond laat in met een resolutie die groen licht geeft voor “alle maatregelen” die noodzakelijk zijn om de Libische bevolking te beschermen tegen aanvallen van troepen loyaal aan de Libische leider Muammar Kaddafi. Een no-flyzone moet Libische opstandelingen beschermen.

(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen