Grote order verwacht voor Russische MS-21

17 augustus 2011 - 11:33

MOSKOU - Het Russische staatsbedrijf United Aircraft Corporation (UAC) verwacht deze week tijdens de grote international luchtvaartbeurs MAKS in Moskou honderd vliegtuigen te verkopen. Onder UAC vallen bekende namen als Sukhoi en Ilyushin. Volgens bronnen van persbureau Reuters tekent de Russische leasemaatschappij Ilyushin Finance een contract voor vijftig MS-21's.

De MS-21 is een nieuw Russisch type dat nog in ontwikkeling is. Het vliegtuig wordt groter dan de Sukhoi SSJ100 en belandt daarmee in het vaarwater van de Boeing 737 en Airbus A320. Binnen Rusland wordt het vliegtuig gezien als de ideale kandidaat om de Tupolev Tu-154 op te volgen.

Publiekstrekker op de luchtvaartshow in Moskou is het nieuwe Russische gevechtsvliegtuig Sukhoi T-50. Het toekomstige paradepaardje van de Russische luchtmacht komt voor het eerst publiek in actie.

Van onze redactie

Sukhoi voert eerste vlucht uit met tweede T-50

 


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen