Carrières in de luchtvaart- en reiswereld voor het uitzoeken

19 september 2011 - 22:17

DRIEBERGEN - 'Airbus verwacht verdubbeling luchtvloot tot 2030' en 'Groot tekort aan piloten en technici in Azië'. Twee verschillende onderwerpen die maandag het landelijke nieuws haalden en die ondanks de economische strubbelingen duiden op een wereldwijde groei van het aantal banen in de luchtvaart. Voor wie interesse heeft in een carrière in de luchtvaart- of reiswereld organiseert Luchtvaartnieuws samen met Luchtvaart-Themapark Aviodrome zaterdag een grote beroepen- en opleidingenmarkt op Lelystad Airport.

De beroepen- en opleidingenmarkt is enerzijds bedoeld voor studenten en schoolverlaters die een opleiding willen volgen tot of een baan ambiëren binnen de luchtvaart- of reisindustrie. Daarnaast presenteert Defensie zich als werkgever. Zo is de Koninklijke Luchtmacht (KLu) op zoek naar 27 piloten, die in februari en augustus 2012 kunnen starten met de opleiding tot helikopter- of F-16 piloot. Ook Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) hoopt studenten te vinden die willen worden opgeleid tot luchtverkeersleider of -leidster.

Ook op andere terreinen binnen de sector is er behoefte aan personeel. Tijdens de beroepenmarkt treffen bezoekers op een groot bord een honderdtal actuele vacatures van bedrijven die actief zijn in de luchtvaart- en reisindustrie. Zo zoekt ArkeFly ervaren piloten en cabinepersoneel, zoekt American Express Travel Consultants, hebben Nayak, Qualitair en Fokker Services behoefte aan luchtvaarttechnici en zijn er nog veel meer andere functies.

Demonstraties
Tijdens het evenement op 24 september zullen diverse sprekers hun opwachting maken. Ook zijn mensen uit het vakgebied, zoals piloten, cabinepersoneel en technici aanwezig om bezoekers informatie te verschaffen. Acteurs van Be Secure geven een demonstratie van spannende situaties waarmee cabine- en cockpitpersoneel tijdens de werkzaamheden geconfronteerd kan worden. Het doel van deze demonstratie is alle aanwezigen inzicht te geven in hoe deze situaties tijdens de opleiding getraind worden.

De Aviodrome is zaterdag 24 september geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor bezoek aan de beroepenmarkt geldt de reguliere entreeprijs voor de Aviodrome. Studenten kunnen de beurs en het park met korting bezoeken. Hiervoor dienen ze de kortingsbon op www.aviodrome.nl uit te printen en hun studentenpas aan de kassa te tonen. Zij betalen dan geen 15,75 euro maar 10 euro. Ga naar www.luchtvaartnieuws.nl/beroepenmarkt voor meer informatie.

Emirates
Een luchtvaartmaatschappij die ook op zoek is naar vliegers is Emirates. Een wervingsteam van de maatschappij bezoekt woensdag Schiphol. In het Sheraton Amsterdam Airport Hotel worden kandidaten geïnformeerd over Emirates, het selectieprogramma, het leven in Dubai en de arbeidsvoorwaarden. Ook partners zijn welkom tijdens de informatiebijeenkomst, want wie voor Emirates gaat werken verhuist naar Dubai.

Emirates is op zoek naar first officers met minimaal vierduizend vlieguren, waarvan minimaal tweeduizend in een meermotorig straalvliegtuig. Simulatoruren tellen niet mee, zo laat het bedrijf weten. Wie maximaal vijfhonderd vlieguren op de minimale vereisten tekort schiet maakt ook nog kans.

Van onze redactie / Foto: ROCVA


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen