Bombardier ontvangt Chinese order voor CRJ900 NextGen

27 oktober 2011 - 12:10

TORONTO - Een niet nader genoemde Chinese luchtvaartmaatschappij heeft bij Bombardier een voorlopige order geplaatst voor zes CRJ900 NextGen-toestellen. Het betekent de eerste Chinese CRJ900-deal, meldt Bombardier Aerospace. Het contract, met een maximale totaalwaarde van 491 miljoen dollar, omvat tevens vijf opties op regional jets van dit type.

De aanwezigheid van Bombardier op de Chinese markt is momenteel relatief bescheiden. In totaal vliegen er tachtig door de Candese vliegtuigbouwer gefabriceerde toestellen rond in het Aziatische land. Daarbij gaat het naast CRJ's ook om Learjet-, Challenger- en Global-zakenjets en Qseries-turboproptoestellen.

Bombardier ziet China echter als een belangrijke markt, waarvan het een graantje hoopt mee te pikken. “We voorspellen in de komende twintig jaar een vraag naar bijna 2400 commerciële vliegtuigen in het segment van 60 tot 149 stoelen in China”, aldus de Canadese onderneming.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen