Schiphol: Zwanenburgbaan in juni buiten gebruik vanwege onderhoud

25 mei 2012 - 17:21

SCHIPHOL - De Zwanenburgbaan zal volgens de planning van maandag 4 juni tot en met zondag 10 juni buiten gebruik zijn vanwege regulier, jaarlijks onderhoud. Dat meldt Schiphol Amsterdam Airport op bezoekbas.nl, de website van het Bewoners Aanspreekpunt Schiphol (Bas).

Bij regulier onderhoud wordt onder meer de verlichting getest, eventuele scheurtjes in het wegdek behandeld en doet men stroefheidsmetingen.

In de periode dat de Zwanenburgbaan buiten gebruik is, zal overdag tijdens piekuren de Buitenveldertbaan meer worden benut, verklaart de luchthaven. Deze baan krijgt dan de functie van tweede start- of landingsbaan. Voor de nacht heeft het onderhoud geen gevolgen, omdat de Zwanenburgbaan in principe dan niet wordt gebruikt.

Het jaarlijkse onderhoud aan de Schiphol-Oostbaan staat gepland voor 25 tot en met 30 juni, daarna volgen nog de Aalsmeerbaan (3 tot en met 16 september) en de Kaagbaan (1 tot en met 5 oktober). De Polderbaan kreeg deze week een onderhoudsbeurt, en wordt zaterdag 26 mei weer in gebruik gesteld.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen