Boeing hervat na vier maanden levering van Dreamliners

15 mei 2013 - 11:28

EVERETT - De levering van de Boeing 787-8 Dreamliners is dinsdag na een stilstand van vier maanden hervat. Het eerste toestel van de nieuwe lichting dat vertrok vanuit de fabrieken in Everett, bij Seattle, was voor All Nippon Airways (ANA), de maatschappij die in 2011 ook het allereerste toestel ontving. Boeing zegt dat het in staat zal zijn alle 787’s die gepland stonden om te worden afgeleverd ook daadwerkelijk zal afhandelen en daarmee zijn achterstand op de leveringen kan inhalen.

Alle vijftig eerder afgeleverde Dreamliners moesten tussen medio januari en medio april wereldwijd aan de grond blijven, op last van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten, wegens problemen met de accu’s, die brandgevaarlijk bleken te zijn. Boeing heeft nooit precies kunnen achterhalen wat de oorzaak was, maar zegt wel dat de nieuwe accu's die aan boord van alle Dreamliners komen volkomen veilig zijn. Enkele maatschappijen hebben hun Dreamliners weer ingezet, ANA doet dit op 1 juni.

Nu de productie en aflevering van de Boeing 787-8 richting de normale, geplande situatie gaat, werkt Boeing ook weer aan de varianten met een grotere capaciteit, de 787-9 en de 787-10. Aan de Boeing 787-9, de langere versie die veertig stoelen meer kan hebben (in een drie klassen configuratie) wordt al gewerkt. Air New Zealand moet medio 2014 de eerste maatschappij zijn die er mee gaat vliegen. De nog langere 787-10 ligt nog op de tekentafel. 

Van onze redactie

 

Productie Boeing 787 Dreamliners omhoog 


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen