Bouterse claimt A340 van SLM

18 juni 2013 - 23:40

HILVERSUM - De Surinaamse president Desi Bouterse claimt de Airbus A340 van SLM, het enige long haul toestel van de Surinaamse luchtvaartmaatschappij om aanstaande vrijdag met een delegatie naar China te vliegen. Dit schrijft de NOS. De vlucht tussen Paramaribo en Schiphol komt om die reden op vrijdag te vervallen.

Bouterse is uitgenodigd voor een bezoek door de regering van China om een symposium van de Universiteit van Peking voor te zitten over wereldvrede en voor een ontmoeting met zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping.

Een vlucht met een tussenstop in Amsterdam is geen optie omdat de Surinaamse president bij verstek door de Nederlandse rechter is veroordeeld voor drugssmokkel.

Exporteurs van groenten, fruit en bloemen klagen volgens de NOS omdat hun producten nu minder vers worden aangeleverd.

SLM is een staatsbedrijf, daarom mag de Surinaamse regering altijd een toestel van de maatschappij claimen wanneer dat nodig wordt geacht.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen