'Iraanse president wil lijndienst van Iran naar VS'

30 september 2013 - 18:26

TEHERAN - De Iraanse president Hassan Rohani wil dat de luchtvaartautoriteiten van zijn land onderzoeken of er rechtstreekse lijndienstvluchten tussen Iran en de Verenigde Staten tot stand kunnen worden gebracht. Dat meldt het Iraanse persbureau ISNA. De directe luchtverbinding zou de band tussen beide landen moeten versterken.

Eind jaren zeventig was er voor het laatst sprake van een lijndienst tussen Iran en de VS. Een dergelijke luchtlijn zou best eens lucratief kunnen zijn: in de Verenigde Staten wonen naar verluidt zo’n 1 miljoen mensen van Iraanse afkomst, met name in Californië.

Reizigers tussen Iran en de VS moeten nu overstappen in het Midden-Oosten of in Europa. Europese luchtvaartmaatschappijen met vluchten naar Teheran zijn Lufthansa en Alitalia. KLM staakte de verbinding naar de Iraanse hoofdstad eerder dit jaar om commerciële redenen.

Na de Islamitische revolutie in 1979 werden diplomatieke banden tussen Iran en de VS verbroken. Het aantreden van de nieuwe president lijkt een nieuwe periode in te luiden. Vorige week vond er een telefoongesprek plaats tussen Rohani en de Amerikaanse president Barack Obama.

Economische santies vanwege het nucleaire programma van Iran hebben het land zwaar getroffen. Rohani wil daarom gesprekken over het nucleaire programma hervatten.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen