Annulering vluchten India om naderende super-cycloon

12 oktober 2013 - 14:21

NEW DELHI - Indiase luchtvaartmaatschappijen hebben alle vluchten voor zaterdag in de namiddag en de avond naar de stad Bhubaneshwar, in het oosten van het land, geannuleerd omdat een storm van megaproporties in aantocht is. Cycloon Phailin kan volgens meteorologen met windsnelheden tot boven de 200 kilometer per uur de zwaarste orkaan in India worden sinds 1999.

Naar verwachting komt de cycloon begin van de avond, lokale tijd, aan land in de deelstaten Odisha (voorheen Orissa genoemd) en Andhra Pradesh. In de regio zijn rond de 400.000 mensen geëvacueerd, aangezien de autoriteiten een vloedgolf verwachten.

De hoofdstad Bhubaneshwar van Odisha zal vanaf het eind van de middag niet meer per vliegtuig bereikbaar zijn. Jet Airways en IndiGo kondigden zaterdagmorgen aan hun vluchten te zullen staken tot de storm voorbij is, andere maatschappijen zullen naar verwachting hun voorbeeld volgen.

In Andhra Pradesh (tachtig miljoen inwoners) zullen de gevolgen volgens de meteorologen minder zwaar zijn dan in het noordelijker gelegen Odisha (veertig miljoen inwoners) . Bovendien ligt Bhubaneshwar vlakbij de kust, terwijl Hyderabad, de hoofdstad van Andhra Pradesh, landinwaarts is gelegen. Tot nu toe is er geen sprake van annuleringen van vluchten van en naar Hyderabad.

“We houden de situatie nauwlettend in de gaten en hervatten onze vluchtuitvoering zodra het weer veilig is”, zei een woordvoerder van Jet Airways.

Van onze redactie




Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen