Ontvoerde Turkse piloten in filmpje op Libanese tv

17 oktober 2013 - 13:30

BEIROET - De twee piloten van Turkish Airlines, die twee maanden geleden in de Libanese hoofdstad Beiroet werden ontvoerd, zijn nog altijd in handen van een islamitische terreurgroep. Gezagvoerder Murat Akpınar en co-piloot Murat Ağca verschenen woensdag in een filmpje van dertig seconden op de Libanese televisie. De twee mannen zeggen het goed te maken, maar wel graag naar huis te willen.

De twee vliegers werden op 9 augustus meegenomen door gewapende mannen nabij de internationale luchthaven van Beiroet. Een groepering die zichzelf Zuwwar al-Imam Rida noemt zegt dat de twee Turken vrij zullen komen in ruil voor negen sjiitische Libanezen die in mei 2012 werden gekidnapt in Syrië door opstandelingen tegen de regering Assad.

Het overwegend islamitische Turkije steunt de soennitische rebellen die het in buurland Syrië opnemen tegen Assad. De grote sjiitische gemeenschap in Libanon, waaronder terreurgroep Hezbollah, staat daarentegen achter Assad. De Turkse regering heeft gezegd er alles aan te doen om de twee piloten vrij te krijgen, maar wil niet toegeven aan “eisen van terroristen”.

Van onze redactie

Bekijk de videoboodschap van de piloten op luchtvaart.tv




Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen