IATA: vraag naar vliegtickets blijft stijgen

31 oktober 2013 - 16:06

GENÈVE - De vraag naar vliegtickets is ook in september wereldwijd gestegen in vergelijking met dezelfde maand een jaar geleden. Dit heeft de International Air Transport Association (IATA), de brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen, donderdag bekendgemaakt. Ook in augustus was er sprake van een toename, al constateert IATA wel een “lichte daling” van maand op maand; in augustus steeg de vraag met 6,8 procent.

De mondiale RPK (revenue passenger kilometers) steeg in september met 5,5 procent, terwijl de capaciteit toenam met 5,3 procent. “We zien dat er een beter klimaat ontstaat voor de vraag naar luchtvervoer, gebaseerd op een stijging van het zakelijk vertrouwen, een sterke stijging van de export orders en betere prestaties van belangrijke opkomende markten zoals China”, zei topman Tony Tyler van IATA donderdag.

Acceleratie
Tyler voegde eraan toe een “verdere acceleratie in de groei van het luchtverkeer voor het eind van het jaar” niet uit te sluiten. De gemiddelde groei over de eerste negen maanden van 2013 staat nu op vijf procent.

Van de drie grootste regio’s in de luchtvaart: Noord-Amerika, Europa en Asia/Pacific noteerde de laatste in september de beste cijfers (internationale verbindingen), met een groei van 8,5 procent. Europese carriers vervoerden 3,4 procent meer passagiers en Noord-Amerikaanse 2,3 procent.

De percentuele groei was opnieuw het hoogste bij carriers in het Midden-Oosten, maar in absolute termen ligt deze regio nog ver achter op de ‘grote drie’.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen