Overheid wil meer Russische componenten in MS-21

18 januari 2014 - 10:43

MOSKOU - Volgens Russische bronnen wil de centrale overheid dat voor het nieuwe Irkut MS-21 verkeersvliegtuig meer componenten in Rusland ontwikkeld en gebouwd worden. Daarbij wordt met name gedacht aan een op eigen bodem geproduceerde geavanceerde Auxiliary Power Unit (APU).

De APU zorgt niet alleen voor een vlotte start van de hoofdmotoren, maar levert ook elektriciteit voor de boordsystemen en airconditioning als een vliegtuig op de grond staat.

Door dit besluit mag Irkut geen gebruik maken van de door Honeywell te leveren analoge APU. Rond september 2015 met een 'inheems' gecertificeerd product op de proppen komen die een vermogen levert van minimaal 100 kVA.

De MS-21 is een nieuwe verkeersvliegtuig voor het vervoer van zo’n 150 passagiers. Het toestel zal op de markt worden gebracht als Yak-242.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen