Kulula: Johannesburg - Kaapstad, 1 september 2010

1 september 2010
Op 1 september vlogen we met Kulula van Johannesburg naar Kaapstad met vlucht MN103. Aan de incheckbalies was de rij kort en onze bagage was beperkt tot twintig kilo plus negen kilo handbagage, wat geen probleem opleverde. We kregen stoelen op rij 16 A,B en C toegewezen en precies op tijd begon het boarden.


De Boeing 737-400 met registratie ZS-OAF (in camouflagekleur en met opschrift 'no one saw us coming') stond op ons te wachten.
Kulula houdt van humor en tijdens de veiligheidsinstructies wordt er dan ook op gewezen dat in geval van decompressie, Kulula GRATIS zuurstof verstrekt en dat wie rookt aan boord gevraagd zal worden om dit BUITEN te doen.

<img src=" http://www.luchtvaartnieuws.nl/pictures/maps/JNB-CPT.jpg " alt="Foto: Great Circle Mapper "/>

Tijdens de twee uur durende vlucht werden heerlijke sandwiches tegen een schappelijke prijs aangeboden.

Keurig op tijd landden we op Cape Town. De stewardess heette ons welkom in Kaapstad en meldde er terloops bij dat wie eigenlijk een andere bestemming had nu met een serieus probleem zat. Ze vroeg ook goed te kijken om niets aan boord achter te laten bij het ontschepen en als we toch iets achterlieten, liefst iets wat de bemanning kon gebruiken. (Paraplu's en schoonmoeders hadden ze al.)

Een perfecte vlucht voor een zacht prijsje (55 euro), en voor mij een 9,5 waard.

P. Van Damme

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020