Midwest Airlines: Amsterdam - Hurghada, 12 maart 2011 (2)

23 maart 2011

Om even wat vitamine-D op te doen heb ik onlangs een weekje Rode Zee geboekt. Even wat zon, zee en luieren om de batterij weer op te laden. De reis was snel geboekt, en ik was in de veronderstelling dat we zoals altijd met Transavia zouden vliegen. Niets was minder waar. Op de ticket stond vluchtnummer MW6021 van 12 maart vermeld. Na flink zoeken op internet bleek dit een vlucht van de Egyptische maatschappij Midwest Airlines te zijn.

De dag van vertrek bleek de vlucht een uur vertraagd te zijn. Helaas pindakaas, dan maar een uurtje later in Egypte aankomen. Eenmaal door de security check bleek er nog steeds geen toestel aan de gate te staan. Na nog een uur wachten kwam de Boeing 737-800 aantaxiën. Het boarden verliep vrij snel, en we werden hartelijk welkom geheten door de Egyptische bemanning. Het interieur van het toestel zag er netjes uit. Van voor naar achter was het economy class met leren stoelen.

Helaas is er totaal geen inflight entertainment, en dan is vijf uur vliegen best lang. Gedurende de vlucht werd er een box met een broodje en beleg uitgedeeld, en er was wat fris te drinken. Later kwam er nog koffie of thee. Uiteindelijk zijn de meeste passagiers maar gaan slapen, want zo'n entertainmentloze vlucht is doodsaai. Na een laatste boog over de Rode Zee te hebben gevlogen zette de gezagvoerder de kist heel zachtjes neer op de luchthaven van Hurghada.

Op 19 maart vlogen we weer retour van Hurghada naar Amsterdam met vluchtnummer MW6020. Voor de terugreis maar een boek meegenomen om de tijd te doden. Helaas was de vlucht weer twee en een half uur vertraagd, maar daar moet je je maar bij neerleggen. De reis verliep net zoals op de heenweg soepeltjes, en na vijf uur vliegen werden we nog op een mooi rondje vliegen rond Amsterdam, Amstelveen en Aalsmeer getrakteerd. Het was helder en zonnig weer, dus dat was wel leuk. Dan zie je weer hoe verschrikkelijk klein Nederland is.

De service van Mid West Airlines is heel basic, maar niettemin van goede kwaliteit. De crew was uitermate vriendelijk en behulpzaam. Alleen het ontbreken van inflight entertainment is erg jammer. Zeker omdat je best lang moet vliegen.

Eindcijfer: 7

M. Lanser

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020