Emirates: Dubai - Düsseldorf, 12 augustus 2012

29 oktober 2012

Op zondag 12 augustus vlogen wij met Emirates van Dubai (DXB) naar Düsseldorf (DUS). Na een eerdere vlucht vanuit Bangkok kwamen wij in Dubai aan. Emirates heeft een eigen terminal in Dubai International Airport, Terminal 3. In deze terminal komen en vertrekken alle vluchten van Emirates Airlines.

Onze overstaptijd in Dubai  Airport was één uur en drie kwartier. Nog even snel wat gegeten en gebruik gemaakt van de free Wi-Fi op de luchthaven. En toen was het alweer tijd om te gaan boarden.

We zouden om 14:45 uur vertrekken. Het boarden ging vrij vlot. Onze vlucht EK057 zou met een Boeing 777-300ER uitgevoerd worden. De vlucht van DUS naar DXB die ik een maand eerder had gehad was met de ‘oude’ Boeing 777-300 uitgevoerd. Toen ik in de 777-300ER kwam, merkte ik gelijk het verschil. Grotere persoonlijke schermen met een veel uitgebreider ICE-systeem. Ook was er geen grote box onder je stoel die voor het ICE-systeem in de 777-300 nodig was. Hierdoor had je meer beenruimte.

Ik had stoel F in rij 19. De Boeing 777-300/777-300ER hebben een 3-4-3 opstelling. Er zijn twee economy-gedeeltes in het vliegtuig. De rijen 16 tot en met 21 zitten achter de business class en zijn door de galley vrij afgescheiden van de grote economy cabine van rij 22 tot en met  48. Wij hebben daarom gekozen om in rij 19 te gaan zitten omdat dat ons wat rustiger leek.

Om 14:45 uur precies vertrokken wij richting Düsseldorf. Na een halfuur kregen wij de eerste drankjesronde met een kleine snack. Ook werd het menu uitgedeeld. Onze lunch zou bestaan uit:

Vooraf garnalen in cocktailsaus met een aardappelsalade

Daarna de keuze uit hoofdgerechten:

Vis met een romige knoflooksaus, aardappelpuree met wortel en broccoli

Of:

Kip met tomatensaus, rijst en een groentencurry

Het toetje was een soort chocolade soesjes met een butterscotch mousse en chocolade saus.

Na ongeveer anderhalf uur werd het eten geserveerd. Ik nam de kip, die erg goed smaakte. Ook kreeg ik een broodje en een klein snackboxje waarin kaas, kleine toastjes en crackers zaten met een chilisaus.

Het afval werd opgehaald en de lichten werden gedimd. Ik vermaakte me met het zeer uitgebreide entertainment systeem. Er werd nog een keer ronde met drankjes gedaan (vruchtensap of water). Ook kwamen de stewardessen langs met een polaroidcamera. Ik ging ook op de foto en na een uur werd onze foto in een mooi hoesje gegeven. Dit vond ik een origineel en leuk idee.

Op het menu stond dat we voor onze landing nog een versnapering zouden krijgen. Op mijn vorige vlucht bleek dit uit weer uit een ronde met vruchtensappen te bestaan. Ik verwachtte deze vlucht dus weer hetzelfde. Tot mijn verbazing kreeg je koffie/thee met een koekje of marsreep. Dit was natuurlijk heel lekker.

Toen bleek ook dat we eerder gingen landen. Onze oorspronkelijke aankomsttijd was 19:40 uur, maar we stonden om 19:00 uur al op de grond. Dit was na een lange dag reizen voor mij alleen maar fijn.

Emirates heeft mij op vier vluchten niet teleurgesteld, maar de laatste vlucht was zeker het fijnst.

De vlucht was een 8 waard.

Inzender bij de redactie bekend

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020