Eva Air: Amsterdam - Bangkok, 16 februari 2013

12 maart 2013

Vlucht BR76 AMS - BKK
Type toestel : Boeing 777-300ER

Vlucht vertrok vanaf AMS om 21.30 uur, zonder vertraging met een rustige en professionele boarding. Aan boord ontvangen door een professionele crew, zonder toeters en bellen. Tijdens het taxiën, al snel vanuit cockpit "cabin crew ready for take off.’’ Helaas was men nog niet op orde en raampjes waren veelal dicht, riemen nauwelijks gecontroleerd. Wij kozen op tijd het luchtruim.

Op kruishoogte (na 30 minuten) begon men met het avondeten, ook weer een snelle service met daarnaast een koffiebar. Het eten aan boord van Eva is echt goed te noemen. Het viel ons op dat de dames zoveel haast hadden, van Aziatische service was nog weinig over, maar dat is geen negatieve opmerking. Het viel ons gewoon op.

Na het eten gingen de cabinelichten uit en gaf de ‘head of attendants’ aan dat er een open bar was. Onbeperkt drankjes, broodjes, soep, nootjes en chocola. Perfect geregeld en men keek je ook zeker niet de pantry uit.

Twee goede films (Bioscoop recent ) gekeken en lekker geslapen. Het viel ons op dat er voldoende ruimte is in Economy. Met een lengte van bijna 1.90 meter prima gezeten en mijn ontspanning echt gepakt.

Twee uur voor de landing (12 uur Thaise tijd), een ontbijt/lunch gehad. Ook weer een prima lunch en wij hebben ons opgemaakt voor de landing.

Rond 14 uur veilig geland op BKK International Airport. Crewchange voor doorvlucht naar Taipei.

Een zeer goede vlucht gehad, geen Aziatische charme maar wel met professionaliteit ( behalve safety). Wil je weinig tot geen last hebben van een jetlag, dan adviseer ik EVA Air vanwege haar ideale vliegtijden.

Ik geef de vlucht een ruime 8,5.

R. Azzaro

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020