EVA Airways: Bangkok - Amsterdam, 18 augustus 2011

23 augustus 2011

Op 18 augustus teruggevlogen uit Bangkok met Eva vlucht 75. We zaten in de Elite class en het toestel was een B777. We hadden eerder met Eva gevlogen in deze economy plus klasse. Toendertijd in een 747 en daarin was de stoel wel iets breder dan nu. In de 777 is de stoel gewoon veel te smal. Je zit als normale Europeaan er in zonder een cm speling. Als de rugleuning voor je omlaag gaat zit je gewoon weer krap. Dus slapen lukt gewoon niet op deze lange 11.45 durende vlucht.

Footrest heb je ook niet meer en dat is een gemis. Stoelen werken trouwens waardeloos, je moet de rugleuning zelf weer omhoog trekken. De drinks worden geserveerd in kartonnen bekers. Wijn, bier, koffie, fris, allemaal in dezelfde bekers. Je krijgt ook geen blikje fris, nee een klein bekertje.

Maaltijden waren niet denderend. Was verder erg onrustig in de cabine, stewardessen blijven maar met karren heen en weer sjouwen van voor naar achteren en terug. Hun Engels is gewoon waardeloos en de omroepberichten zijn dan ook niet te volgen. Hetzelfde geldt voor berichten uit de cockpit, ik snap niet dat zo'n piloot met de verkeersleiding kan communiceren. Over veiligheid gesproken, we hadden boven de Zwarte Zee al 15 minuten zeer hevige turbulentie en toen ging fasten seatbelt sign pas aan. Bij de landing stonden om ons heen nog 7 stoelen in de slaapstand, dit nog nooit eerder mee gemaakt. We hebben dan ook het idee dat Eva graag alleen maar Aziatische passagiers heeft. Wij, Europeanen mogen mee als we veel geld dokken en daarvoor niks terug verwachten.

Kortom, valt ons erg tegen. In Taxi op weg naar huis heeft onze familie besloten om niet weer met Eva te vliegen.

M.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020