Malaysia Airlines: Ho Chi Minh City - Kuala Lumpur, 27 oktober 2007

27 oktober 2007
Vanuit de hagelnieuwe international terminal van Ho Chi Minh City Int'l Airport zagen we de Boeing 737-400 van Malaysia Airlines al van verre aan komen vliegen. Na een kalme landing taxiede het toestel tot vlak voor onze neus. Na nog snel even wat laatste tax-free inkopen gedaan te hebben konden we al boarden.

Uiteraard werden we welkom geheten door een vriendelijke en correcte bemanning. Het was duidelijk te zien dat het vliegtuig al wat ouder was, maar desondanks zag alles er keurig uit. Direct na het boarden konden we al vertrekken, en ook deze keer met de voor Malaysia Airlines kenmerkende jumpstart.

Ho Chin Minh City gleed onder ons weg, en al klimmend vlogen we over de machtige Mekong Delta, en zetten vervolgens koers over de Zuid Chinese Zee naar het Maleisische schiereiland. Er was geen inflight entertainment aanwezig, maar dat was ook niet nodig voor een vlucht van 2 uur. Het uitzicht was al spectaculair genoeg.

Eenmaal op hoogte werd direct begonnen met het uitdelen van een welgevulde lunchbox. Lekkere verse sandwiches, een chocolaatje, een bekertje sap en een verse appel. Het was allemaal prima te eten. Het feit dat er een verse appel in de lunchbox zat, doet mij vermoeden dat Malaysia Airlines nadenkt over wat zij de passagiers voorzetten. Het is én gezond, én lekker, én goed voor het milieu, omdat er geen bewerkingen nodig zijn zoals bij het maken van een vruchtensalade.

Na de lunch hadden we nog even tijd om ons immigration form in te vullen. De Maleisische kust was inmiddels zichtbaar. Met een grote boog vlogen we over het zuiden richting Kuala Lumpur International Airport. Een kwartier voor op schema parkeerde de captain de kist aan de gate.

Cijfer: 9. Vriendelijke en behulpzame crew, goede lunchbox + de appel.

M. Lanser

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020