Malaysia Airlines: Kuala Lumpur - Amsterdam, 15 mei

25 mei 2011

Na een vakantie van drie weken was het 15 mei tijd om terug te vliegen vanaf Kuala Lumpur naar Amsterdam met de MH0016. Omdat ik first class vloog mocht ik op de luchthaven hun net geopende nieuwe incheck lounge uitproberen. Deze balierij is afgeschermd van de rest van de hal en kent 4 incheckpunten (het zijn geen balies meer, maar kleine tafels) en daarnaast stoelen, banken en een koelkast met frisdrank.

De incheck aldaar verliep erg snel en nieuwsgierig als ik was ben ik nog even wezen kijken naar hun Business incheck lounge. Deze lijkt vrij veel op de First class maar is iets soberder. Helaas kennen ze hier alleen een aparte doune doorgang en geen aparte lane voor de handbagage controle, maar het was gelukkig niet druk. Na me heerlijk genesteld te hebben in hun fantastische first class lounge werd een half uur voor gepland vertrek bekend gemaakt dat we een vertraging hadden van acht uur.

Schijnbaar had de groundstaff al een en ander voorbereid want de twee firstclass passagiers voor deze vlucht (ikzelf en nog een man) zaten 45 minuten later in een hotel om de nacht door te brengen. De volgende morgen om half negen konden we vertrekken. Doordat het nu een dagvlucht was geworden werd begonnen met het ontbijt, waarbij ik keuze had uit drie gerechten. Snel daarna werd mijn bed opgemaakt en kon ik mijn pyjama aantrekken voor een verdere ontspannen vlucht.

De dames en heer die verantwoordelijk waren voor de first class liepen regelmatig door de cabine om te kijken of iemand nog iets wenste.. Gedurende de vlucht kon ik kiezen uit hun sky snack assortiment welke bestond uit onder andere chocolade, noodles, kaasjes en fruit. Ongeveer 2,5 uur voor de landing werd het diner/lunch uitgeserveerd waarbij ik voor het eerst van mijn leven soep heb gegeten in een vliegtuig.

De stoel in de first class is geen aparte cabine zoals bij Emirates, maar kent wel een grote privacy door de 'shell' die achter je stoel en om je stoel heengaat. Het aanbod van films en series vond ik persoonlijk een beetje tegenvallen, maar uiteindelijk heb ik me toch goed weten te vermaken. Wat tevens erg leuk is, is dat ze middels led-verlichting zorgen voor een rustige overgang van tijdzones omdat ze het licht als een zonsopgang laten aangaan. En doordat de luikjes voor de ramen goed sluiten is dit erg aangenaam. Uiteindelijk een rustige en goed verzorgde vlucht gehad waarbij ik aangenaam verrast ben door de gastvrijheid en servicegerichtheid van het cabinepersoneel in de first class.

Cijfer: 8

M. Peters

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020