Blue Wings: Dortmund - Antalya, 22 oktober 2007

22 oktober 2007
Op maandag 22 oktober 2007 zijn wij een weekje naar Turkije geweest. Omdat boeken via Nederland best een dure grap is doen wij dit de laatste paar jaren via Duitsland of België. Zo kwamen wij uit bij Öger Tours en vliegtuigmaatschappij Blue Wings. Blue Wings is een Duitse chartermaatschappij die vluchten uitvoert vanuit heel Duitsland naar zonnige bestemmingen.

Op maandag 22 oktober vertrokken wij richting Dortmund. Het was lekker weer, dus het beloofde goed vliegweer te worden. Eenmaal op het vliegveld van Dortmund hadden wij ingecheckt en konden wij zelfs nog vier stoelen bij de nooduitgang regelen. Het boarden in de Airbus A320 verliep voorspoedig (Blue Wings vliegt alleen maar met A320 en A321) en we vertrokken op tijd als vlucht QW113 vanaf Dortmund.

De exit-seats waren trouwens lekker ruim! Tijdens de vlucht kregen we een lunchpakket en 2 keer wat te drinken aangeboden. De schermen die in de stoelen zaten verwerkt stonden gedurende de vlucht niet aan. Het cabinepersoneel was uitermate vriendelijk. Naarmate we Antalya naderde kregen we te maken met hevige turbulentie. Dit zou de vlucht niet beïnvloeden en de landing evenmin niet. We landden keurig op Antalya.

De terugvlucht op 29 Oktober '07 van Antalya naar Dortmund was ook zeer goed. Opnieuw hadden we een A320. Deze keer konden we geen exit-seats regelen, maar toen we in het toestel zaten viel de beenruimte uiterst mee (om even te vergelijken, ik ben 1.88). Op deze vlucht was opnieuw geen vertraging. Opnieuw kregen we een lunchpakket en wat te drinken. Helaas bleef tijdens de terugreis de schermen in de stoelen alweer uit. De landing was iets harder dan op de heenreis en er moest hard geremt worden vanwege de toch wel korte landingsbaan. Goh.. wat mis je de zon dan toch, als je op een regenachtig Dortmund aankomt!

Jammer van de schermen in de stoelen, maar beide zeer goede vluchten met vriendelijk personeel en goed eten. De stoelen zaten prima, wat de 3 uur en 30 minuten durende vlucht wel zo comfortabel maakte. Blue Wings is een echte aanrader!

Een prima vlucht, zowel de heen- en terugreis, een 9!

R. Driessen


Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020