bmibaby: Amsterdam - Birmingham, 22 januari 2005

22 januari 2005
Op 22 en 23 Januari een weekendje naar Birmingham geweest met bmibaby De heenvlucht werd uitgevoerd met de B737-3Q8 G-TOYC. Nog gekoppeld aan de pier was er een onderhoudend praatje van de gezagvoerder die daarbij zichzelf en de rest van de bemanning voorstelde. Hij vertelde wat over de te vliegen route en het weer onderweg en vroeg aandacht voor de veiligheidsinstructie. Deze instructie werd rustig en degelijk afgehandeld.

Onderweg kwam het cabinepersoneel een keer langs met de boordwinkel. Ook meldde de gezagvoerder zich nog eens met de laatste gegevens over het weer en de te verwachte nadering naar Birmingham. Na een vlucht van exact 1 uur geland op de vrij grote luchthaven. Na de douane kun je met een shuttle trein naar het station alwaar vrij frequent de trein naar het centrum vertrekt (reistijd ongeveer 15 minuten).

De retourvlucht op zondag gemaakt met de G-OBMP(B737-3Q8) in 58 minuten waarbij ook weer de gezagvoerder zijn collega’s voorstelde en wederom aandacht vroeg voor de veiligheidsinstructies. Het cabinepersoneel kwam 1x langs met de winkelwagen. De gezagvoerder informeerde ons direct toen bleek dat hij 10 minunten moest holden voor de kust vanwege de drukte voor Schiphol.

Deze vlucht was met ongev.90 pers beter gevuld dan de heenvlucht. Beide Boeings zagen er goed uit en de seat pitch was redelijk. De service onderweg was goed en mede door de klantvriendelijke gezagvoerders waardeer ik deze vluchten met een 8,5

A.L. Wesdorp

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020