Germanwings: Warschau - Keulen, 2 april 2004

2 april 2004
Ik ben zeer blij dat de mogelijkheden toenemen om van en naar Warschau te vliegen met Germanwings. Vanuit de nieuwe terminal in Warschau vertrekt deze vlucht, de 4U 721. Deze terminal biedt buiten een cola-automaat geen enkele vorm van comfort. Het is dus geduldig afwachten.

De vlucht wordt uitgevoerd met een oudere A320 en aan het interieur te zien is deze overgenomen van Lufthansa. Na een start in oostelijke richting krijg ik een prachtig uitzicht over het land. Ik kan precies volgen welke Poolse steden we passeren. Precies boven Berlijn wordt het bewolkt.

Tijdens de vlucht is er aan boord geen vermaak. Voor boardservice moet je extra betalen. Dit is vergelijkbaar met easyJet of Ryanair. De Airbus van Germanwings biedt wel veel meer ruimte dan een easyJet of Ryanair toestel.

Vluchten richting Warschau duren toch al gauw een uur of 2. Je moet dus wel iets te lezen bij je hebben. Het reizen met Germanwings is eigenlijk het meest geschikt voor routes van een uur.

In Keulen wordt een aviobrug aangesloten dat is wel zo prettig, zodat je snel binnen in de terminal bent. Germanwings vluchten komen aan in het oude gedeelte van de luchthaven. Dat betekend dat je dan nog een eindje moet lopen naar de bus of trein.

Het cijfer voor deze vlucht: 7,0

Door: G. Dekker

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020