KLM: Amsterdam - Barcelona, 19 oktober 2004

19 oktober 2004
Op 19 oktober 2004 gong ik voor een vierdaagse vakantie naar Barcelona. Mijn vlucht ging om 07.25. Ik was om half zes op Schiphol. Bij de incheckbalie was het helemaal niet druk, ik was gelijk aan de beurt om in te checken voor vlucht KL1665 en kreeg stoelnummer 30F.

Toen ik richting de paspoortcontrole liep zag ik dat er een hele lange rij bij het bagage drop-off point stond. Gewoon inchecken gaat sneller zo bleek die ochtend. Na de paspoortcontrole heb ik nog wat rondgekeken in het nieuwe gedeelte van lounge 1. Na hier wat te hebben gekeken richter de gate gelopen. Het was gate C8. Hier stonden niet echt zoveel stoelen dus de helft van de passagiers moest blijven staan.

Nadat ik als 2e het vliegtuig was ingegaan ging ik op mijn economy stoel zitten. De beenruimte in de 737-8K2 (PH-BXN) van KLM viel mee. We stegen op vanaf de Kaagbaan (06-24) en vlogen we richting Barcelona. De service zoals op deze vlucht had ik nog nooit op een KLM vlucht meegemaakt. De stewardess serveerde het drinken op de laatste drie rijen heel netjes op een dienblad. De rest van de economy class werd gewoon met de trolley gedaan. Dit is dus gewoon business class service in de economy class.Na nog een broodje kaas te hebben genuttigd en een stroopkoekje werd de landing ingezet.

De nadering de luchthaven op Barcelona is heel mooi. Nadat we geland op baan 25R taxieden we naar de gate maar konden we nog niet uitstappen. Er was aardig wat bagage meegegaan en de balans van het vliegtuig was net meer in orde. Iedereen moest zover mogelijk naar voren lopen. Na nog zo'n 10 á 15 minuten in het vliegtuig te hebben gezeten konden we toch uitstappen.

Het cijfer voor deze vlucht: 8,5

J.Snijders

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020