KLM: Amsterdam - Los Angeles, 4 augustus 2004

4 augustus 2004
Mijn vakantie in de USA begon met de vlucht Kl 601 (KLM), op 4 augustus 2004, vanaf Schiphol naar Los Angeles. Zittend in de Boeing 74E, Shanghai geheten, en wachtend op take off, vertelde de captain dat er een technisch probleem was, waaraan zo snel mogelijk gewerkt zou worden. Je zag de passagiers elkaar aankijken met een blik van "hopelijk lukt dat niet, want in dit vliegtuig wil ik niet de lucht in".

Het probleem was te groot om op te lossen, hetgeen betekende, dat iedereen het toestel weer uitmocht en er 5 uren gewacht moest worden op een nieuw vliegtuig. Met euro 10,- op zak, gekregen van de KLM, kwamen we deze uren redelijk door. Na deze vertraging verliep de vlucht goed. De service aan boord was prima. Leuk was ook het gesprekje dat ik voerde met de captain, die een ronde maakte door het vliegtuig.

Vliegend boven de Far Oer eilanden had ik een heel plezierige conversatie met hem. Dit soort zaken maakt een vertraging snel goed en doet een vlucht korter lijken dan de tien uren die we vlogen !

Mijn cijfer voor deze vlucht is een 8

J.C. Barth

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020