Martinair: Amsterdam - Punta Cana, 12 februari 2004

12 februari 2004
En daar gingen we dan. Er lekker voor twee weekjes tussenuit, onze jaarlijkse vakantie. Deze ging dit jaar (voor de derde keer) naar de Dominicaanse Republiek. In tegenstelling tot de voorafgaande jaren vlogen we nu met Martinair in plaats van Sobelair. Onze vlucht, Martinair MP0603, vertrok om 12.40 vanaf gate D43. Ondanks dat ons werd aangeraden om al vier uur vantevoren aanwezig te zijn verliep alles erg vlot (Schiphol is toch wel een betere luchthaven dan Zaventem).

Toen we eenmaal aankwamen bij de gate konden we zo instappen gelukkig zaten we helemaal vooraan. Daar onze vrienden meer beenruimte nodig hadden. Ik kan zeggen dat ik de ruimte aan boord van de vliegtuigen slechter vond dan bij de Boeing 767's van Sobelair. Maar dat is dan ook het enige wat ik beter vond aan die maatschappij (sorry). Eenmaal aan boord hoorden we dat we een half uurtje moesten wachten vanwege de drukte boven Engeland. Het eten aan boord vond ik simpel weg erg slecht. De broodjes waren klef en het vlees wat we kregen was taai en niet lekker. Ook de boter was zacht en de chocolade gesmolten.

Het inflight entertainment was matig. De eerste film was leuk maar werd erg vroeg getoond.Toen de film was afgelopen moesten we nog zes uur vliegen. De tweede film die op de schermpjes werd gezet was niet leuk en kon mij in iedergeval niet boeien. Ook de radio was van een matig geluidskwaliteit. Wat ik wel een erg pluspunt vond was de alleraardigste bemanning. Ze waren goed gestemd en je kon gewoon zien dat ze er plezier in hadden (anders kunnen ze heel goed toneel spelen).

De vlucht terug verliep eigenlijk net zo. Wat mij wel erg irriteerde was dat we op een tussenstop in Puerto Plata twee uur in het vliegtuig moesten blijven zitten. Terwijl we er bij Sobelair vorig jaar uit mochten. Op zich wel handig want dan aten we daar iets wat wel te eten was en vlogen dan verder. Maar ja het zei zo.

Mijn cijfer voor deze vluchten is: 7.5

Door: T. Rozendaal

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020