Ryanair: Weeze - Londen Stansted, 3 augustus 2007

3 augustus 2007
Vrijdag 3 augustus was het dan zo ver: we gaan twee dagen naar Londen. We hebben deze vlucht geboekt bij Ryanair voor 20 euro per persoon. Dus een koopje. We vlogen vanaf Düsseldorf-Weeze naar Londen Stansted. 's Morgens om 05.05 checkten we in voor vlucht FR 3253 voor korte vlucht van nog geen uur naar Londen Stansted.

Het inchecken ging mooi snel want we waren eerder op het vliegveld dan de rest van de passagiers. We zaten met zo'n 50 mensen aan boord dus stoelkeuze genoeg. Toen was het tijd om te boarden. Dat verliep allemaal rustig en vlot en we konden ook zo naar het vliegtuig lopen; een Boeing 737-800 met het ''kenteken'' EI-CST.

Het personeel op deze vlucht bestond uit 2 mannen en 2 vrouwen. Deze waren op de vroege morgen niet echt vrolijk en keken dus ook zeer chagrijnig en waren niet altijd beleefd. Dat was wel een minpuntje aan deze vlucht.

Toen was de tijd van vertrek aangekomen. Iedereen had netjes de gordels om, het vliegtuig was klaar om te gaan en we reden naar de startbaan. Eenmaal daar moesten we even wachten. Toen we opstegen konden we een mooi eind wegkijken, prachtig.

Bij ongeveer tien minuten waren we al boven Zeeland. Het ging sneller dan we dachten. Toen we halverwege de Noordzee waren begon de piloot al met een lekkere rustige daling. Toen we eenmaal boven land waren ging alles lekker snel. Toen we boven de startbaan vlogen en de piloot de wielen op de grond zette voelden we bijna niks, een heerlijke zachte landing dus!

Toen reden we naar de laatste pier van het vliegveld waar het vliegtuig geparkeerd moest worden, maar het was vol en het toestel moest pal op de rem wat wel een schrikervaring gaf bij medepassagiers. Maar toen eenmaal het vliegtuig stilstond en we uitstapten kregen we allemaal blije gezichten van het grondpersoneel van Ryanair.

Al met al was het een goed vlucht! Mijn cijfer voor de vlucht is dan ook een 9

R. Lansink

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020