Thomsonfly: Amsterdam - Coventry, 18 januari 2005

18 januari 2005
Op 18 januari een dagje naar Coventry geweest met Thomsonfly. De heenvlucht uitgevoerd met de G-THOC een Boeing 737-59D met vluchtnummer TOM 291 was keurig op tijd van Schiphol vertrokken. Met slechts 26 passagiers aan boord. De cabinebemanning gaf een zeer afgeraffelde uitleg over de safety procedures er kennelijk van uitgaand dat de passagiers het wel weten!

Tijdens de vlucht van 48 minuten kwamen de meisjes 1 keer snel vragen of je iets wilde bestellen en de cockpitbemanning liet helemaal niets van zich horen. Het toestel op zich was redelijk onderhouden en de seatpitch was redelijk. Hoewel een stoelnummer toegewezen was kon men wel een andere stoel kiezen indien wenselijk.

Het vliegveld van Coventry stelt niet zo heel veel voor en bestaat uit een klein platform en 2 gebouwtjes voor arrivals en departures. In de avond wederom inchecken voor de retourvlucht met TOM 297 naar Amsterdam. Het inchecken gebeurt hier nog ouderwets met een klein balietje en plastic bordje erboven met de bestemming, Door de controle heen kom je uit in de wachtruimte alwaar je iets te drinken en eten kunt krijgen voor de vlucht vertrekt.

Er is geen uitzicht op het platform en de sfeer is een beetje benauwd doordat de ruimte vrij klein is. De vlucht had een kleine 35 minuten vertraging en uiteindelijk konden we instappen. In een behoorlijke hoosbui moesten we ongeveer 75 meter lopen om onze machine (weer de G-THOC) te bereiken. Hier zou een bus een hele goede oplossing zijn!

De bemanning raffelde wederom het safety-verhaal af en begon direct na de start met de verkoop van de drankjes en de hapjes. Tijdens de vlucht (wederom 48 minuten) meldde de cockpitbemanning zich wel en met een wel heel erg summier verhaaltje namen zij ook meteen weer afscheid ook deze vlucht was zeer matig bezet met 24 passagiers.

Al met al een gemiddelde vlucht. Op de staat van het vliegtuig was niets aan te merken. Het personeel wat nonchalant en de prijs van 68 Euro okay voor een dagje uit.

Mijn cijfer is een 6,5

A.L. Wesdorp

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020