V Bird: Niederrhein - Berlijn, 31 januari 2004

31 januari 2004
Op 31 januari stonden wij om 13.00 uur op de luchthaven Niederrhein om in te checken voor V-BIRD vlucht 5D1035 naar Berlin Schonefeld. Het inchecken ging zoals altijd perfect. Omdat wij met hetzelde vliegtuig vanuit Berlin Schonefeld terug vlogen naar NRN, wilden we graag daar inchecken voor de terugvlucht. Aanvankelijk kon dit niet maar na enige minuten kwam er van de infobalie van V BIRD een medewerker aangerend die alles binnen 5 minuten had geregeld. Perfect!!!

De vlucht op zich verliep heerlijk rustig en na 50 minuten stonden we op Schonefeld. Omdat het een "plezierretourtje" was mochten we in de kist blijven zitten tijdens de stop. Tijdens de stop hebben we van de cabincrew een leuke rondleiding in de cockpit gehad, hetgeen schitterende foto's heeft opgeleverd. De crew was heel attent en spontaan en de service aan boord was super.

Vlucht 5D1036 terug naar Niederrhein verliep wat minder. Het was heel erg turbulent en de passagiers werden door het personeel goed opgevangen en gerustgesteld. Op Niederrhein werd vlak boven de baan de kist plotseling door hevige zijwind getroffen en was de cockpitcrew genoodzaakt om een doorstart te maken. Dit verliep voor sommige mensen niet zo fijn. De inhoud van hun maag hebben ze in de sicknessbags achtergelaten. Gelukkig verliep de tweede poging om te landen wel goed en zo stonden we maar 5 minuten later dan gepland op het platform en hadden we weer een geslaagde vlucht met V BIRD achter de rug.

Het cijfer voor deze retourvlucht: 10.

Door: Rene Wilthof

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020