V Bird: Niederrhein - Wenen, 16 december 2003

16 december 2003
Op dinsdagochtend 16 december moesten we om vijf uur aanwezig zijn op Airport Niederrhein, een paar kilometer over de grens, om in de te checken voor vlucht 5D1051 naar Wenen. De luchthavenhal van Niederrhein is opvallend ruim en modern ingericht. Na een vlotte check-in aan de V Bird-balie en een cappuccino in het restaurant werden we onderworpen aan een strenge veiligheidscontrole. Maar omdat het aantal incheckende passagiers gering was duurde dit maar kort.

De wachtruimte binnen het 'douanegebied' is erg kaal ingericht. Op dat gebied moet de luchthaven nog duidelijk investeren. Rond tien voor zes werden de passagiers voor Wenen opgeroepen zich bij de gate te melden waar de bus al klaar stond. Na vijf minuten waren alle pakweg 35 passagiers in de bus en werden we naar het toestel vervoerd. Daar stonden alle vier de Airbus A320's van V Bird en een Boeing 737 van Virgin Express klaar voor een nieuwe dag.

Aan boord van de PH-VAD werden we verwelkomt door de grotendeels Nederlandse bemanning. We hadden twee plaatsen ter hoogte van de nooduitgang, die al bij het boeken via het internet te reserveren zijn. De extra beenruimte bij de nooduitgang is gezien de lengte van mijn vriend (1.94m) erg comfortabel, maar bij V Bird hebben ook de overige stoelen extra beenruimte. Het toestel zag er verder netjes uit van binnen, met stoelen met blauwe leren bekleding.

De start was netjes op tijd (06.12 uur) en al snel zaten we op kruishoogte. Op de tv-schermen werd het welbekende comedyprogramma 'Just for Laughs' getoond. Inmiddels kwam het cabinepersoneel met hapjes en drankjes langs waarvoor betaald moet worden. De prijzen vallen mee: koffie 1 euro, jus d'orange 1,50 euro. Broodjes kosten 3,50 euro. De vlucht verliep verder rustig en om zeven uur werd de landing ingezet. De landing was precies op tijd: om 7.35 uur stonden we op het Weense asfalt. Het parkeren nam wel een kwartier in beslag omdat een ander toestel vertraging had. Om 7.40 konden we het vliegtuig via een trap verlaten, waarna een bus ons naar de terminal bracht.

Samenvattend kan ik over V Bird concluderen dat ze een zeer goed product leveren als je kijkt naar de prijs/kwaliteitsverhouding. Met z'n tweeën waren we 116 euro kwijt voor een retour inclusief belastingen. Dit was overigens wel een actietarief. Ook de afhandeling verliep vlot en het boordpersoneel was heel correct. Alleen de bereikbaarheid van de luchthaven Niederrhein zou voor mensen die verder weg wonen een probleem kunnen zijn, met name bij een vroege vertrektijd.

Het cijfer voor deze vlucht: 8.


Door: T. Pelaez G.

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020