Delta Air Lines: Amsterdam - New York JFK, 26 maart 2005

26 maart 2005
Voor een bezoek aan The Big Apple, hebben mijn vrouw, zwager en ik een vlucht geboekt met Delta Airlines. Vertrek vanaf Den Haag naar Schiphol rond 07.00 uur om zo op tijd te kunnen zijn voor de, mogelijk, lange incheck procedure en bijbehorende veiligheidsmaatregelen. Rond 07.45 melden wij ons in vertrekhal 3 voor de incheckprocedure voor vlucht DL081.

Hoewel de vlucht om 11.00 uur vertrekt, gaf het ons een uiterst ontspannen gevoel toch ruim op tijd te zijn. Delta Airlines heeft een hele rij balies tot haar beschikking om naast passagiers voor JFK ook passagiers voor Cincinnati en Atlanta in te checken. De incheck procedureverloopt soepel en het baliepersoneel is zeer vriendelijk.

Geadviseerd wordt om ongeveer een uur voor vertrek naar gate G7 te gaan om alvast een aantal vragen te beantwoorden van het security team. Om problemen te voorkomen volgen wij het advies strikt op en gelukkig doet het merendeel van de passagiers dat ook. Ondanks dat de vlucht helemaal is volgeboekt, vertrekt de Boeing 767-300 op tijd. Het feit dat passagiers keurig doen wat hen geadviseerd wordt, draagt bij aan het op tijd kunnen vertrekken.

Wij zitten op rij 24 a en b en 25 a in de economy class. De indeling is als volgt: 2 stoelen - gangpad - 3 stoelen - gangpad - 2 stoelen. Mijn vrouw en zwager beide een raamplaats. Ikzelf aan het gangpad. Mijn reisgenoten en ikzelf ervaren de cabineindeling als zeer prettig. Voor vertrek tref je per stoel een kussen en deken aan.

De cabinecrew is uiterst vriendelijk. Een van de stewardessen is Nederlandse en doet derhalve alle belangrijke mededelingen in het Nederlands. Een veilige gedachte! De veiligheidsinstructie is op een video en wordt afgespeeld zowel in het Engels als Nederlands.

De catering is goed. In de economy class wordt een drankje aangeboden, tezamen met een zakje zoutjes. Vervolgens krijg je een hoofdmaaltijd (niet al te vet) en wordt wederom een drankje geserveerd. Ongeveer 1,5 uur voor de landing wederom een lichte snack (pizza niet al te vet) tezamen met een drankje. Tussen de bedrijven door wordt ook nog koffie/water/thee aangeboden.

Tijdens de vlucht wordt een film vertoond. Helaas is het aantal schermen zeer beperkt en met veel zonlicht in de cabine kan je de film moeilijk volgen. Delta Airlines kent op haar 767-vloot geen personal video zoals United Airlines dat wel kent. Zit je ver van een scherm vandaan, dan heb je eigenlijk niets aan de filmvoorstelling. Overigens, het cabinepersoneel verstrekt gratis koptelefoons waarmee naast de film ook een audiokanaal kan worden beluisterd met gevarieerde muziek.

De vlucht verloopt rustig en arriveert 30 minuten voor schematijd op JFK.

Het personeel verstrekt tijdens de vlucht de voor de USA noodzakelijke douaneformulieren (Nederlandse editie beschikbaar) en verleent indien nodig hulp.

De vlucht waardeer ik met een 9. Zou Delta Airlines personal video hebben, dan was alles perfect en was een 10 zeer op de plaats.

P. de Vries

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen