Delta Air Lines: Amsterdam - Orlando, 23 april 2012

8 mei 2012

Een heerlijke vakantie naar Florida is geboekt . Helaas vliegt KLM niet meer rechtstreeks op Miami. Deze vlucht was ons vorig jaar prima bevallen. Het alternatief is met Delta naar Orlando met een tussenstop in Atlanta. Reizend met een klein kind is een tussenstop niet ideaal, maar het had het nog steeds onze voorkeur boven ArkeFly. De enige maatschappij die vanuit Nederland nog ‘rechtstreeks’ op Miami/Orlando vliegt.

Op 23 april vertrokken wij met vlucht KL6039 uitgevoerd door Delta met een Airbus A330-300. De 2-4-2 opstelling zorgt voor een prettig ruim gevoel. Ondanks dat het vliegtuig nagenoeg vol zat, verliep het boarden erg snel en soepel. We vertrokken dan ook op tijd van de gate en na 10 minuten zaten we al in de lucht.

Ondanks dat de meningen verschillen, vind ik Delta altijd prima verzorgd. Ook deze vlucht was dit zeker het geval. Kort na het stijgen werd er rond gegaan met het gebruikelijke zakje pinda's en een drankje. Waarna spoedig de lunch volgde. Normaal gesproken laat ik de vliegtuigmaaltijd voor wat het is. De salade met kip leek me toch het proberen waard. Alhoewel het zeker niet vies was heb ik het halverwege toch maar laten staan. Het kindermenu bestond uit kipnuggets (Amerikaanse maatschappij...) het smaakte de kleine dame prima.

Het inflight entertainment was prima verzorgd. Een grote keuze uit oude en nieuwe films in alle genres. Ook voor kinderen is het aanbod in alle leeftijden meer dan voldoende. Verder spelletjes, tv series, muziek etc. Gedurende de vlucht werd er steeds rond gegaan met drinken. Twee uur voor het landen werd nog rond gegaan met een pizza snack en een bakje ijs. Ook deze heb ik laten passeren.

Een klein uur voor de landing werd alles in versnelling gezet omdat er behoorlijke turbulentie en windvlagen rond Atlanta waren. Helaas hebben we de gezagvoerder gedurende de vlucht niet een keer aan het woord gehad. Meestal komt er toch wel een verhaaltje, maar deze keer was het een stille variant.

Bij de landing waren ze zeer waarschijnlijk erg druk met de weersomstandigheden. Het ging behoorlijk tekeer bij de landing en na drie keer touch down bleef het vliegtuig eindelijk op de baan. Er waren toch wel een aantal passagiers wat wit weggetrokken. Na een korte taxi rit zat het eerste gedeelte er op.

Wat volgt is het heerlijke binnenkomen in de VS. Of te wel het eindeloze wachten voor alle controles. Hierdoor werd de stopover van 2 uur toch nog erg krap. Vijftien minuten voor vertrek konden we gelijk boarden.

Deel twee was vlucht KL5120, wederom uitgevoerd door Delta en dit keer met een Boeing 757-200. Zoals meestal met dit soort binnenlandse vluchten zat het helemaal vol. Het merendeel zakenreizigers, dus veel handbagage. Het was een vlucht van een uur. Ofwel: stijgen, een drankje met een pinda en weer landen. De twee stewards deden hun werk op een gezellige manier. Ze maakten leuk contact met iedereen, maakten grapjes etc. Dit maak je toch niet altijd mee op dit soort vluchten.

Na een soepele vlucht en dito landing eindelijk in Orlando. Helaas was de buggy zoek. Een manager van Delta die als passagier meevloog zette direct zijn spullen aan de kant om te zorgen dat het geregeld werd. Amerikaanse service!

Beide vluchten krijgen van mij een dikke 9. Alles mooi op tijd en goede service!

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020