United Airlines: Los Angeles - Des Moines, 26 maart 2012

28 april 2012

Afgelopen maart vloog ik met United Airlines vier trajecten op twee vluchtnummers. Op 26 maart van Los Angeles (LA) via Denver naar Des Moines (UA581) en op 30 maart van Des Moines via Chicago  O’Hare  weer terug naar LA (UA531).

Dit was het Amerikaanse vliegen, zakelijkheid troef. Alles was dus overboekt. Op elk traject werd door de ground-staff geld (tot 300 dollar) en hotelovernachtingen geboden om op de volgende vluchten mee te gaan.  Van de vluchtnummers begrijp ik niets. Bij aankomst op Denver op de 26e maart moet je het vliegtuig uit, om daarna dezelfde Airbus A320 weer in te gaan. Ik heb zeggen en schrijven tien minuten op Denverse bodem gestaan.
 
Ik zat redelijk klem aan het raam op stoel 10A. De service aan boord bestaat uit een blikje fris en heel veel ijsblokjes. De bemanning doet zijn werk en daarmee is de kous af. Vanuit de lucht kon je de grote bosbranden net voor Denver overigens prachtig zien. De gezagvoerder stelde ons gerust dat de brandlucht daar vandaan kwam, en niet van het vliegtuig was.

Terug naar LA van Des Moines vloog ik met een Airbus A319 die door het onweer rondom Chicago wat vertraging had. Ook deze vlucht zat weer ramvol. Ik kon 300 dollar verdienen en een hotelovernachting in het altijd swingende Des Moines! Op O’Hare daardoor weinig tijd om de overstap van terminal C naar B te maken: ellenlang onder de grond via lange loopbanden en lange roltrappen. Het vluchtnummer UA531 bleef hetzelfde. Na de biedingsronde van de ground-staff (nu slechts tot 200 dollar) te hebben doorstaan, vloog ik met een oude Boeing 757 van United door naar LA.  De service was weer hetzelfde: blikje fris met veel ijs. 

TIP: Je kunt dus als je de tijd hebt goedkoop op vakantie in de USA! Je krijgt goede hotels en geld toe! Dit principe heb ik binnen Europa maar heel weinig meegemaakt. Ten tijde van de KLM Cityhopper-vluchten tussen Amsterdam en Eindhoven gebeurde het wel eens op vrijdagavond. De toehappers waren dan vaak de “arme studenten of de net beginners van hun loopbaan.”

De vluchten verdienen allemaal een 6. Het is vervoer en niet meer! De glamour van vroeger is er in de Verenigde Staten helemaal af.

E. Niemeijer

Reageren op artikelen? Graag! Er gelden spelregels. We moedigen toevoeging van uw reactie op onze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik.

Copyright Reismedia BV 2020