Airbus A220 fabriek

Airbus is dinsdag gekelderd op de beurs van Parijs. De Europese vliegtuigfabrikant had maandagavond nabeurs de doelstelling voor de leveringen van vliegtuigen verlaagd door aanhoudende problemen in de toeleveringsketen. Ook stelde Airbus de winstverwachting om die reden bij. Beleggers reageerden daar zeer negatief op: het aandeel verloor in één dag 9,4 procent.

De gemeente Amsterdam heeft het standpunt over Schiphol aangescherpt. De hoofdstad wil een maximum van 400.000 vluchten per jaar, 40.000 minder dan de eerdere inzet in december, meldt de gemeente dinsdag.

Brussels Airlines staart

Omdat de kosten van klimaat- en milieumaatregelen voor de luchtvaartsector in de komende jaren veel hoger worden, voert de Lufthansa Group een milieutoeslag in. Passagiers van de maatschappijen van de Duitse luchtvaartgroep, waaronder ook Brussels Airlines, gaan daardoor tussen de 1 en 72 euro extra betalen per vlucht.

Pieter Elbers

Pieter Elbers (54) is sinds september 2022 de topman van IndiGo. In die krap twee jaar heeft de Nederlander, die het duidelijk naar zijn heeft in India, veel neer kunnen zetten met zijn team. In een uitgebreid interview met Luchtvaartnieuws vertelt hij daarover.

Qatar Turkish

Qatar Airways is door Skytrax verkozen tot beste luchtvaartmaatschappij ter wereld in 2024, gevolgd door Singapore Airlines (vorig jaar de nummer 1), Emirates, All Nippon Airways en Cathay Pacific. In Europa is Turkish Airlines de beste, gevolgd door Air France en SWISS. Skytrax kiest jaarlijks de beste maatschappijen op basis van consumentenenquêtes.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Emirates verdubbelt aantal Airbus A380-vluchten naar Schiphol

25 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Emirates verdubbelt vanaf eind oktober, bij de start van het winterseizoen, het aantal A380-vluchten tussen Schiphol en Dubai. In plaats van zeven keer per week, zet de maatschappij dan veertien keer per week de dubbeldekker in op de route.

Schiphol gaat 400 miljoen euro lenen voor afbouw problematische A-pier

25 juni 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Schiphol gaat 400 miljoen euro lenen voor de afbouw van de A-pier, de nieuwe pier die met enorme kostenoverschrijdingen en vertraging kampt. De raad van commissarissen en directie hebben hier groen licht voor gegeven en de lening wordt nu met de aandeelhouders van de luchthaven besproken, zo bevestigt Schiphol tegenover De Telegraaf.

Meer mensen op zomervakantie, duurzaamheid minder belangrijk

25 juni 2024 | Door: 
ANP

Meer Nederlanders gaan deze zomer op vakantie dan vorig jaar het geval was, meldt de ANWB op basis van een vakantieonderzoek onder 1027 mensen. Ook is de groep mensen die tijdens de vakantie duurzame keuzes links laat liggen gegroeid, terwijl de groep die duurzaamheid belangrijk vindt en bereid is daarvoor te betalen juist is gekrompen.

 

Overig nieuws

Overig nieuws

Etihad viert 20-jarig bestaan met speciaal kleurenschema

25 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Etihad Airways bestaat inmiddels al twintig jaar. Ter ere daarvan heeft de luchtvaartmaatschappij uit Abu Dhabi één van de nieuwe Airbus A321neo’s van een speciaal kleurenschema laten voorzien.

'Doorstart mogelijk voor Curaçaose maatschappij JetAir Caribbean'

25 juni 2024 | Door: 
Curacao.nu

Volgens de Curaçaose ochtendkrant Èxtra heeft JetAir een oplossing gevonden voor het recente bankroet. Na de aankondiging van het faillissement vorige week, zou JetAir, ook bekend als United Caribbean Airlines BV, een doorstart kunnen maken onder een nieuwe eigenaar. Dit zou betekenen dat de luchtvaartmaatschappij haar operaties kan hervatten.

Ondanks ruim 600 bezwaren extra opslag PFAS-grond rond Schiphol

25 juni 2024 | Door: 
ANP

Ondanks ruim 600 bezwaren van omwonenden komt er in Badhoevedorp een extra opslagplaats voor met PFAS vervuilde grond, afkomstig van Schiphol. De commissie die de 637 ingediende bezwaren behandelde, verklaarde ze allemaal ongegrond. Dat betekent dat er naast de luchthaven een vierde opslaglocatie kan komen.

12 jaar cel voor man die dochter gijzelde op Hamburg Airport en vliegverkeer ontregelde

25 juni 2024 | Door: 
ANP

Een man is in Duitsland veroordeeld tot een celstraf van twaalf jaar voor de urenlange gijzeling van zijn 4-jarige dochter op de luchthaven van Hamburg. Door de gijzeling, die in november plaatsvond, moesten vluchten worden geannuleerd en omgeleid.

Westjet en Condor gaan codeshare-samenwerking aan

25 juni 2024 | Door: 
onze redactie

Westjet en Condor hebben een codeshare-samenwerking ondertekend die per direct van start gaat. De overeenkomst is een uitbreiding van de huidige interline-overeenkomst tussen de Canadese en Duitse maatschappij.

SLM weer met Air Belgium naar Schiphol

24 juni 2024 | Door: 
onze redactie

De SLM (Surinam Airways) maakt sinds zondag gebruik van een Airbus A330-200 van Air Belgium voor de lijndienst tussen Schiphol en Paramaribo. Het kwam in het verleden al vaker dat de Surinamers bij de Belgen aanklopten voor wetleases, maar dit jaar is het de eerste keer.

Topvacatures

Video

Boeing 737 Transair van de baan op luchthaven Dakar

9 mei 2024 | Door: 
onze redactie

Een door Air Sénégal van Transair gecharterde Boeing 737-300 is donderdagochtend rond 01.00 uur tijdens de start van de baan geschoten op Blaise Diagne International Airport bij Dakar in Senegal. Volgens het ministerie van Transport zijn er bij het ongeluk tien mensen gewond geraakt, onder wie een piloot.

In beeld: eerste Airbus A380 voor Global Airlines aangekomen in Verenigd Koninkrijk

2 mei 2024 | Door: 
onze redactie

De eerste Airbus A380 voor de nieuwe Britse maatschappij Global Airlines is woensdag aangekomen in het Verenigd Koninkrijk, op de luchthaven van Prestwick in Schotland. Het toestel vloog daar via Montreal naartoe vanuit de Mojavewoestijn in de Verenigde Staten, waar het stond opgeslagen en de afgelopen weken werd voorbereid op heringebruikname.

Dubai investeert 33 miljard euro in bouw van 's werelds grootste luchthaven

29 april 2024 | Door: 
onze redactie

Dubai heeft zondag de nieuwste plannen aangekondigd voor de uitbreiding van Al Maktoum Airport, momenteel de tweede luchthaven van de stad, tot ’s werelds grootste luchthaven. Het emiraat investeert daar 128 miljard dirham in, omgerekend 33 miljard euro.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €549 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen